Ant grotelių kepti baklažanai su šoninės juostelėmis

Pikantiška baklažanų užkanda.
Grilyje kepti baklažanai
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Šoninę pageidautina prieš pjaustant palaikyti šaldytuve – tuomet bus lengviau ją pjaustyti riekelėmis. Šoninę reikėtų supjaustyti maždaug 7 milimetrų storio juostelėmis. Juosteles išsidėliokite ant medinės lentelės, apibarstykite kumino sėklomis, druska ir pipirais – pagal skonį.

Kiekvieną baklažaną įpjaukite maždaug 1,5 centimetro gylio juostelėmis horizontaliai. Atstumas tarp įpjovų turėtų būti maždaug 2 centimetrai. Į kiekvieną įpjovą įkiškite po gabalėlį prieskoniais pagardintos šoninės.

Kiekvieną baklažaną persmeikite stambiu iešmu. Kepkite ant gerai įkaitusių anglių maždaug 20 minučių. Svečiams šiuos dryžuotus baklažanus patiekite itin karštus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

6 vnt. Baklažanai
300 g Rūkyta kaiulienos šoninė
žiupsnelis Kuminai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :