Grilyje kepta lašiša
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 75min
Įvertinimas:
3.7143 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Sausoje keptuvėje maždaug minutę pakepinkite kalendrą ir kuminus. Tuomet prieskonius arba sutrinkite grūstuvėje, arba sumalkite kavamalėje – jie turi virsti milteliais.

Imbierą ir česnaką nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Tarkuotą imbierą, česnaką, citrinos sultis, maltus prieskonius, raudonąjį pipirą, ciberžolę ir druską gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite pomidorų pastą ir jogurtą, viską išmaišykite iki vientisos masės.

Lašišos filė supjaustykite gabaliukais, nuvalykite odelę, nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kiekvieno gabaliuko odelę (turi būti apie 4-6 gabaliukus) truputį įpjaukite keliose vietose.

Lašišos filė ištepkite pasigamintu marinatu, marinato turi patekti ir į įpjautas vietas. Lašišą marinuotis dviem valandoms palikite šaldytuve.

Lašišos gabaliukus išdėliokite ant augaliniu aliejumi pateptų grotelių. Ant gerai įkaitintų anglių iš odelės pusės žuvį kepkite apie 8 minutes. Tuomet apverskite ir kepkite dar 6 minutes.

Lašišą patiekite su daržovėmis ir virtais ryžiais.

Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Grilis/laužas
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai