Ant grotelių kepta lašiša

 (2)
Sveikas ir skanus grilio patiekalas.
Grilyje kepta lašiša
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
75min
Recepto kilmė:
Norvegijos virtuvė
Įvertinimas:
3.7143 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sausoje keptuvėje maždaug minutę pakepinkite kalendrą ir kuminus. Tuomet prieskonius arba sutrinkite grūstuvėje, arba sumalkite kavamalėje – jie turi virsti milteliais.

Imbierą ir česnaką nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Tarkuotą imbierą, česnaką, citrinos sultis, maltus prieskonius, raudonąjį pipirą, ciberžolę ir druską gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite pomidorų pastą ir jogurtą, viską išmaišykite iki vientisos masės.

Lašišos filė supjaustykite gabaliukais, nuvalykite odelę, nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kiekvieno gabaliuko odelę (turi būti apie 4-6 gabaliukus) truputį įpjaukite keliose vietose.

Lašišos filė ištepkite pasigamintu marinatu, marinato turi patekti ir į įpjautas vietas. Lašišą marinuotis dviem valandoms palikite šaldytuve.

Lašišos gabaliukus išdėliokite ant augaliniu aliejumi pateptų grotelių. Ant gerai įkaitintų anglių iš odelės pusės žuvį kepkite apie 8 minutes. Tuomet apverskite ir kepkite dar 6 minutes.

Lašišą patiekite su daržovėmis ir virtais ryžiais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

800 g Šviežių lašišų filė su oda
20 g Imbieras
4 skiltelė Česnakai
20 ml Citrinų sultys
4 šaukštas Jogurtas (natūralus)
1 šaukštas Pomidorų pasta
1 šaukštelis Aitriosios paprikos milteliai
1 šaukštelis Ciberžolė
1.5 šaukštelis Kalendros grūdeliai
1,5 šaukštelis Kuminai
pagal skonį Druska
3 šaukštas Aliejus
Vištiena
Porcijos: 6
Kaina: 85lt
Sudėtingumas :