Amerikietiški blynai su šonine ir padažu

 (1)
Autorius: Dovilė Jurkėnaitė
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Recepto kilmė:
Amerikos virtuvė
Įvertinimas:
1.8000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sumaišome miltus su kepimo milteliais, cukrumi ir druska. Paeiliui į miltų masę sudedame skystus produktus.

Įmušame kiaušinį, pilame aliejų ir kefyrą. Viską gerai išmaišome, kol gausime pakankamai tirštą blynu masę. Įkaitiname keptuvę (tik žiūrėkite kad blynai nesviltų) ir kepkite norimo dydžio blynus.

Kepimui aliejaus ar kitokių riebalų nenaudojame. Kepdami blynus arba prieš kepant pašaukite į orkaitę plonai supjaustytą šoninę.

Pasiruoškite padažą. Agurką nulupkite, sutarkuokite per burokinę tarką ir dėkite į dubenėlį. Susmulkinkite česnaką ir berkite į dubenėlį. Agurką su česnaku patrinkite šaukštu, kad išsiskirtų truputis sulčių.

Suberkite druską ir įmaišykite grietinę. Blynus patiekite lėkštėje kartu su kepta šonine ir paruoštu padažu. Tikrai apsilaižysite pirštus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Blynams:
1 ir 1/3 stiklinė Miltai
1 ir 1/4 stiklinė Kefyras
1 vnt. Kiaušiniai
1/4 stiklinė Cukrus
1,5 šaukštelis Kepimo milteliai
1/4 stiklinė Aliejus
žiupsnelis Druska
Priedas:
pagal skonį Šaltai rūkyta šoninė
Padažui:
200 g Grietinė
200 g Grietinė
1/2 vnt. Agurkai
4 skiltelė Česnakai
pagal skonį Druska
Porcijos: 2
Sudėtingumas :