Aluje virtas karpis

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
1.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Paruoštą karpį supjaustykite, įtrinkite druska ir palikite pastovėti.

Petražolės šaknį ir salierą supjaustykite, užpilkite alumi, suberkite prieskonius ir virkite 15-20 minučių.

Paskui alaus nuovirą perkoškite, sudėkite žuvį ir virkite ant nedidelės ugnies maždaug pusvalandį.

Išvirusį karpį sudėkite į indą, apipilkite padažu, papuoškite žalumynais ir patiekite.

Padažui miltus pakepiname svieste, atskieskite žuvies nuoviru, supilkite vyną, suberkite nuplautas razinas, citrinų sultis, pasūdykite ir truputį pavirkite.

Taip paruoštas karpis puikiai tinka su virtomis bulvėmis.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Karpiui:
750 g Karpiai
1 l Alus
1 vnt. Petražolių šaknys
1/2 vnt. Salierų šakniavaisiai
2 vnt. Svogūnai
pagal skonį Lauro lapai
1 šaukštelis Juodieji pipirai
pagal skonį Gvazdikėliai
pagal skonį Druska
sauja Žalumynai
Padažui:
1 šaukštas Miltai
1 šaukštas Sviestas
2 šaukštas Actas
1 stiklinė Žuvies sultinys
1/2 stiklinė Raudonas sausas vynas
1/2 stiklinė Razinos
1/2 šaukštas Citrinų sultys
pagal skonį Druska
Porcijos: 4
Sudėtingumas :