Airiška duona

 (1)
Ar bandėte namuose išsikepti duonos? Jeigu manote, kad nepavyks pagaminti tikros gero raugo ruginės lietuviškos, pabandykite airiškos.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
45min
Recepto kilmė:
Airijos virtuvė
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Dubenyje persijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir geriamąją sodą. Suberkite razinas ir kmynus, gerai išmaišykite. Įplakite pasukas, kad gautųsi minkšta tešla.

Švelniai išminkykite tešlą ir padalinkite į dvi dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite apvalų kepalą, kuriuos kepkite kepimo popieriumi išklotoje ir riebalais išteptoje skardoje.

Skardą su duona pašaukite į įkaitintą (iki 190 laipsnių) orkaitę ir kepkite apie 45 min.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 stiklinė Miltai
1,5 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštelis Druska
1 stiklinė Razinos
1 šaukštas Kmynai
2 stiklinė Pasukos
Porcijos: 8
Sudėtingumas :