Agurkų uogienė
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 50min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Mėtos lapelius susmulkiname.

Agurkus nulupame, išimame sėklas ir plonai supjaustome (aš naudojau mažus agurkėlius, todėl sėklų neišiminėjau).

Nutarkuojame citrinos žievelę, likusią citriną nulupame ir supjaustome mažais gabaliukais.

Viską sudedame į puodą, užberiame cukrumi ir paliekame pastovėti kelioms valandoms, kad išsiskirtų sultys.

Užviriname ir ant mažos ugnies verdame apie pusvalandį, arba tol, kol sirupas sutirštės.

Sudedame į stiklainius ir laikome šaldytuve.

Jei norime konservuoti žiemai, stiklainius sterilizuojame ir laikome tamsioje vėsioje vietoje.

Tinka: Vaikams
Šventiniam stalui: Užgavėnės
Paruošimo būdas: Konservuoti Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai