Aguoninis varškės pyragas

 (2)
Vietoj apelsinų galima naudoti ir jų marmeladą, tik tada į varškės masę reikia dėti mažiau cukraus ir ten išsunkti truputį citrinos sulčių.
Aguoninis varškės pyragas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
3.6000 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Susmulkinkite sausainius virtuvės kombainu ir sumaišykite juos su ištirpintu sviestu bei ruduoju cukrumi.

Išklokite 26 cm skersmens išardomos formos dugną kepamuoju popieriumi
ir sausainių mase išlipdykite formos dugną bei kraštus.

Viršų ruoškite šitaip: išplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite varškę, apelsino sultis bei tarkuotą žievelę (arba marmeladą), vanilinį cukrų ir aguonas.

Viską išmaišykite, užpilkite ant papločio ir kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.

Patiekite ataušusį.

Žurnalas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Paplotis
200 g Sausainiai „Gaidelis“ arba „Selga“
100 g Sviestas
1 šaukštas Rudasis cukrus
Viršus
800 g Varškė
4 vnt. Kiaušiniai
1,5 stiklinė Cukrus
1 šaukštas Vanilinis cukrus
3 šaukštas Aguonos
1 vnt. Apelsinai
Porcijos: 10
Sudėtingumas :