Abrikosinis varškės pyragas

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Dubenyje sumaišykite varškę, cukrų, citrinos žievelę ir ištirpintą sviestą. Atskirai sumaišykite miltus bei kepimo miltelius ir suberkite juos į varškės masę. Viską sumaišykite elektriniu mikseriu.

Stalo paviršių apibarstykite miltais. Ant jo iškočiokite tešlą pagal skardos išmatavimus ir perkelkite tešlą į skardą, iš anksto suteptą riebalais ir apibarstytą miltais.

Po karštu vandeniu nuplaukite citriną, ją nušluostykite ir nutarkuokite trintuve žievelę. Sumaišykite kiaušinius, grietinėlę, vanilinį cukrų, cukrų, sauso vanilinio pudingo miltelius ir citrinos žievelę. Abrikosus nuplaukite ir perpjaudami per pusę išimkite kauliukus.

Ant tešlos užpilkite grietinėlės masę ir ją išlyginkite. Virš jos išdėliokite abrikosus, apvaliąja puse į viršų. Kepkite pyragą orkaitėje 40 minučių 175 laipsnių temperatūroje.

Keptuvėje su nepridegančiu paviršiumi be riebalų pakepinkite migdolų drožles, kol jos taps aukso spalvos. Drožlėmis apibarstykite pyragą ir atvėsinkite jį. Prieš patiekiant, pyragą apibarstykite cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais. Galima patiekti ir su plakta grietinėle.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
300 g Varškė liesa
100 g Cukrus
2 šaukštelis Citrinos žievelė tarkuota
200 g Sviestas
500 g Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
Įdarui:
300 ml Grietinėlė
1 vnt. Citrinos
4 vnt. Kiaušiniai
1 pakelis Vanilinis cukrus
40 g Cukrus
0,5 pakelis Vanilinis pudingas
1 kg Abrikosai
Papuošimui:
100 g Migdolų drožlės
3 šaukštas Cukraus pudra
Porcijos: 16
Sudėtingumas :