© Shutterstock nuotr.

Gaminimas

Taisyklės, skaniam bulvių plokštainiui:

Jei nenorite, kad tarkiai pajuostų, įpilkite šaukštelį citrinų sulčių.

Jei bulvių tarkiai itin vandeningi, lengvai nusunkite, bet nepersistenkite - tarkiai turi likti gana drėgni, kitaip bulvių plokštainis bus sausas.

Įpilkite karšto pieno - plokštainis bus purus ir tirpstantis burnoje. Vienam kilogramui bulvių reikės vienos stiklinės pieno.

Nedėkite kiaušinių. Jie tik suteiks kietumo.

Jei namuose nėra pieno, gana sausai nusunktus tarkius užpilkite verdančiu vandeniu ir įpilkite aliejaus. Kilogramui bulvių reikės dviejų šaukštų aliejaus ir nepilnos stiklinės karšto vandens.

Jei norisi kiek tvirtesnio plokštainio, į tarkius įmaišykite kelis šaukštus grietinės ir šaukštą aliejaus, įmuškite vieną kiaušinį. Kilogramui bulvių reikės trijų šaukštų grietinės ir šaukšto aliejaus.

Pagardinkite bulvių plokštainį ne tik druska ar pipirais. Įberkite žiupsnelį tarkuoto muskato riešuto.

10 išbandytų ir labai patikusių receptų:

Bulvių plokštainis su kalakutiena ir pievagrybiais

Bulvių plokštainis su varške

Bajoriškas bulvių plokštainis

Bulvių plokštainis pagal močiutės receptą

Bulvių plokštainis norintiems sulieknėti

Rusiškas kugelis

Žemaitiškas bulvių plokštainis

Moliūgų ir bulvių plokštainis

Sotusis bulvių plokštainis

Bulvių plokštainis, traškia plutele

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai