© T. Šimkaus nuotr.

Įdomu tai, kad šis desertas buvo pavadintas garsios rusų balerinos Anos Pavlovos garbei. Manoma, kad jis buvos sukurtas maždaug 1926 m. balerinos gastrolių metu, kai ji užmezgė trumpą romaną su garsiu šefu.

Kas galėjo pagalvoti, kad ši meilės istorija paliks tokį gilų pėdsaką Australijos virtuvėje? Tiesa, į šio deserto kilmę teises reiškia ir N. Zelandijos gyventojai. Tešla morenginiam tortui gaminama tik iš kiaušinių baltymų bei cukraus.

Ypatingo grožio tortas yra traškus iš išorės, o viduje minkštas, patiekiamas su plakta grietinėle, vaisiais ar uogomis. Skamba Viliojančiai? Kad jo galėtų paragauti ir kulinarinio projekto „Siurprizas lėkštėje” stebėtojai, pateikiame šio gardumyno receptą.


Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai