© Shutterstock nuotr.

Recepto variacijos taip pat labai reikšmingos. Bet labiausiai išpuoselėto skonio gurmanas visada pasirinks atšaldytą meliono sriubą, pagardintą imbieru ir kardamonu. Visų pirma, akį patraukia patiekalo spalva: švelniai rausvai-oranžinė, kaip Himalajų dangus Nikolajaus Rericho peizažuose. Netgi keistoka matyti tokią spalvą lėkštėje.

Antra, skonis: šią kreminę sriubą norisi gerti kaip vyną: nedideliais gurkšneliais, mėgaujantis lengvais skonio atspalviais, kuriuos melionui suteikia prieskoniai. Trečia, ypatinga temperatūra: sriuba ne ledinė, ne šalta, o būtent vėsi. Toks subtilumas šiuo atveju yra ypač reikšmingas.

Tarp artimiausių meliono sriubos konkurentų galima pažymėti sriubą iš braškių, arbūzo ir šampano. Arbūzo minkštimo gabaliukai ir braškės apliejami putojančiu šampanu. Sriubą galima paskaninti maltais juodaisiais pipirais arba smulkiai sukapotu melionu, kurie yra patiekiami atskirai.

Tiems, kas mėgsta labiau atšaldytus gėrimus, neverta valgyti sriubų, atvėsintų tik iki kambario temperatūros. Tai sumenkina patiekalo skonį, o svarbiausia – daro sriubą visiškai negaivią.

Vasarą galite pasigaminti žemuogių sriubą su plombyru arba braškinę sriubą su vaniliniais ledais: žinoma, tai mažiau kaloringa, nei ledai su sirupu, bet riebiau nei paprasta uogų sriuba. Galima paragauti ir šaltos aviečių sriubos su šerbetu bei šviežiomis uogomis.

Tiems, kas yra įpratę vartoti gaivinančius gėrimus ne šaukštu, o tiesiog per šiaudelį, reikėtų paragauti pastarojo dešimtmečio amerikiečių nealkoholinių kokteilių hito – gėrimo smoothi. Tai vaisiai, uogos arba daržovės, sutrinti plaktuvu kartu su ledu. Į šių kokteilių sudėtį įprastai įeina penki-šeši ingredientai, nors pavadinime atsispindi tik du pagrindiniai.

Dažniausiai yra maišoma mango su arbūzais, marakuja su bananais, slyvos su gervuogėmis, ananasai su baziliku, bet taip pat galima pasikliauti ir savo skoniu bei fantazija. Pavyzdžiui: sutrinkite braškes, ananasus, avietes, abrikosus ir užpilkite šampanu.

Mėgstate eksperimentuoti? Štai jums energetinis kokteilis: obuolys, šviežias burokėlis, agurkas, špinatai ir žaliosios salotos. Galima pasigaminti ir organizmą valantį kokteilį – obuolys, kriaušė, morka ir pankolis; afrodiziaką – ananasas, imbieras, kalendra; tonizuojantį – morka, burokėliai, agurkas, bazilikas.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai