Maistas
© Shutterstock nuotr.

„Baltijos šalyse, taip pat Skandinavijoje atlikti tyrimai rodo, jog didžiajai daugumai šio regiono gyventojų trūksta polėkio ir motyvacijos ruošiant maistą. Atitinkamai, jie lengvai pasiduoda rutinai, kurią sunku sulaužyti. Liūdniausia, jog lyginant su kaimynais, lietuviai mažiausiai išradingi virtuvėje – jų kasdienis meniu nesikeičia ir jie nuolatos gamina tuos pačius patiekalus“, – sako įgaliotas „Santa Maria“ atstovas Lietuvoje Rimantas Norvilas.

Apklausos rezultatai rodo, jog 48 proc. lietuvių pripažįsta, jog jų kasdienis meniu diena iš dienos toks pat – jie nuolat gamina tą patį maistą. Taip teigiančių Latvijoje ir Estijoje buvo mažiau – po 41 proc. respondentų. Labiausiai virtuvės rutina yra užvaldžiusi vyresnio amžiaus, vienišus bei vidurinį išsilavinimą turinčius Lietuvos gyventojus. Įvairesnių patiekalų gamina jauni, aukšto išsilavinimo, šeimas turinys respondentai.

Taip pat ženkliai mažiau lietuvių nei latvių ar estų yra girdėję apie pasaulio virtuvių, tokių kaip Meksikos, produktus. Pavyzdžiui, beveik du trečdaliai (61 proc.) respondentų Lietuvoje nėra nei girdėję, nei ragavę tokių produktų kaip tortilijos, salsa padažai ir specialūs prieskonių mišiniai meksikietiškiems patiekalams. Tuo tarpu Latvijoje tokių respondentų skaičius siekia apie trečdalį (32 proc.), Estijoje – ketvirtadalį (26 proc.).

Siekdama keisti šią situaciją bei skatindama gyventojus atsisakyti nuobodžių patiekalų, „Santa Maria“ pirmiausia suorganizavo išskirtines vaišes Islandijoje dirbantiems tyrėjams. Šalia Hekla ugnikalnio dirbančiai keturių mokslininkų komandai buvo nuskraidintas maisto autobusiukas bei surengtas įsimintinas vakaras su meksikietiškais patiekalais, jaukiu bendravimu bei juoku.

Video medžiagą iš šios keliones galima pamatyti http://bit.ly/1K0Dv8b.

Užsakymo nr.: PT_70305716

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai