Traškūs bulvių kroketai
© Fotolia nuotr.

Bulvių ir burokėlių sluoksniuotis

Kai norisi paprasto ir sotaus patiekalo, maisto ekspertė siūlo išbandyti bulvių ir burokėlių sluoksniuotį. Šviežiose bulvėse ir burokėliuose gausu organizmui reikiamų vitaminų ir mineralų, todėl patiekalai su šiomis daržovėmis bus ne tik skanūs, bet ir naudingi.

„Du nedidelius šviežius burokėlius bei bulves su visa lupena supjaustykite pusės centimetro riekelėmis. Skardą ištepkite sviestu ir susluoksniuokite pasiruoštas daržoves. Tris česnako skilteles ir svogūną pasmulkinkite ir sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais. Pasiruoštą mišinį užpilkite ant daržovių ir apie valandą kepkite 190 C temperatūros orkaitėje“, – pataria kulinarė.

Gardūs bulvių rutuliukai su sūriu

Apkeptos bulvių košės rutuliukai populiarūs visame pasaulyje, įprastai jie gaminami tiesiog bulvių košę apkepant su džiūvėsėliais. Šį kartą siūlome išbandyti patobulintus bulvių rutuliukus, įdarytus sūriu. Priklausomai nuo patiekimo, jie tiks tiek šventei, tiek savaitgalio priešpiečiams.

„Šviežias bulves išvirkite su visomis lupenomis ir atvėsinkite. Jau atvėsusias bulves nulupkite ir sutrinkite iki smulkios košės. Smulkiai supjaustykite petražoles, raudonąjį svogūną ir čili pipirus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Visus ingredientus sumaišykite ir iš gautos masės suformuokite nedidelius rutuliukus. Savo mėgstamą sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais ir jais prikimškite bulvių rutuliukus. Į atskirą indą įberkite porą šaukštų kukurūzų miltų, juos užpilkite trupučiu vandens ir gerai išmaišykite, kitame inde pasiruoškite duonos trupinius. Bulvių rutuliukus padrėkinkite į kukurūzų miltų mišinį, tuomet pavoliokite duonos trupiniuose ir virkite aliejuje kol parusvės“, – dalinasi maisto žinovė.

Greitai ir sočiai: kreminė bulvių sriuba

Sriubos mėgėjams A. Rasmussen siūlo išbandyti šiek tiek neįprastą, bet tikrai gardžią kreminę bulvių sriubą. Vos iš kelių ingredientų paruošiama sriuba įtiks net išrankiausiam skoniui.

„Keturias šviežias bulves išvirkite su lupena, atvėsinkite ir nulupkite. Puode ištirpinkite tris šaukštus sviesto ir suberkite porą smulkiai supjaustytų svogūnų. Kai svogūnai parusvės, įberkite truputį miltų ir maišykite, kad neliktų jokių miltų grumstelių. Į puodą įpilkite porą puodelių sultinio ir pieno. Stiklinėje sumaišykite vieną šaukštelį kukurūzų miltų ir du šaukštelius šalto vandens, paruoštą mišinį supilkite į sriubą. Jau nuluptas bulves supjaustykite nedideliais gabaliukais ir taip pat suberkite į sriubą. Kadangi visi sriubos ingredientai jau išvirę, pakaks ją pavirinti apie 15 minučių“, – sako kulinarė.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai