Šaldyta mėsa
© Fotolia nuotr.

S. Ekstedt rekomenduoja įdėti mėsą ar žuvį į šaldymo maišelį (kad produktas nemirktų vandenyje) ir pamerkti į šaltą vandenį. Kadangi vanduo šilumą praleidžia geriau, atitirpimo procesas pagreitėja. Be to, pamerkę maišelį į vandenį užkertate kelią bakterijų dauginimuisi atšildymo metu.

Skandinavijos mokslo bendruomenė palaiko tokią S. Ekstedt nuomonę. Štai profesorius Bjoergas Egelandsdalis iš Norvegijos biologijos mokslo universiteto tvirtina, kad toks metodas gerokai efektyvesnis nei mėsos atšildymas šaldytuve. „Patarimas atšildyti produktus šaldytuve neturi jokio mokslinio pagrindo“, – įsitikinęs B. Egelandsdalis.

Jo kolega mikrobiologas Peras Einaras Granumas taip pat pažymi, kad šis būdas kur kas geresnis nei atšildymas mikrobangų krosnelėje. Pasak jo, netgi įjungus specialią atšildymo programą mikrobangų krosnelė „su mėsa elgiasi labai grubiai“.

Tačiau ką daryti, jeigu visiškai neturite laiko atšildymui? Visiškai!
Jeigu labai skubate (pavyzdžiui, pas jus atėjo nelaukti svečiai), mokslininkai rekomenduoja pašildyti vandenį iki 60 laipsnių Celsijaus temperatūros (jokiu būdu vandens neužvirkite). Tada pamerkite maišelį su mėsa į vandenį dvylikai minučių. Paskui ištraukite ir ruoškite mėsą kaip įprastai.

Nerekomenduojama mėsos palikti vandenyje ilgiau nei 45 minutes, nes tam tiesiog nėra reikalo. Specialistų teigimu, bet kokia mėsa (jautina, vištiena, kiauliena) puikai atšils vos per dvylika minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai