© Vida Press

Pirmiausia šiame patiekale turi būti šiek tiek riebalų, pavyzdžiui šalto spaudimo aliejus: alyvuogių, kanapių, linų sėmenų ar graikiškų riešutų aliejus. Porcijai rekomenduojama ne daugiau šaukšto, beje, jame yra apie 130 kcal.

Svarbu atsiminti, kad užsisakant viešoje vietoje salotas būtinai paprašykite padažo atskirai ir užsipilkite tik vieną valgomąjį šaukštą iš pateikto indelio. Kitu atveju tikėtina, kad suvalgysite 4-5 šaukštus riebalų, t.y. apie 500-600 kcal vien iš riebalų, sotumo jausmo nebus, o talija tikrai nepadėkos savo savininkui.

Be to, gamindami salotas atkreipkite dėmesį kiek kitų riebių produktų įdėta, jei salotose yra alyvuogių, avokado, 40-50 proc. riebumo sūrio, riebios žuvies ar mėsos – tokiu atveju aliejaus salotose turi būti dar mažiau ar iš viso nebūti.

Salotose, jei tai pagrindinis patiekalas, būtini baltymai, bet tai nebūtina, jei salotas valgote kaip pirmą patiekalą.

Baltymų pasirinkimas platus, pavyzdžiui, varškės sūris. Jei jis saldaus pieno – karštyje jis netirpsta, taigi šį sūrį galima supjaustyti kubeliais, pakepinti su aštriais prieskoniais ir suberti į salotas.

Taip pat galima paruošti tofu – sojos pieno sūrį. Jo yra pirkti visose didelėse parduotuvėse pieno produktų skyriuose. Tai puikiai pasisavinamas sojos pieno produktas.

Sočioms salotoms puikiai tinka pakepinta ant grotelių ar mažame riebalų kiekyje paukštienos krūtinėlė be odos.

Taip pat dėkite į salotas ankštinius: daigintus lęšius ar pupeles, pavyzdžiui spindulines pupuoles (mung) arba virtas pupeles, lęšius, avinžirnius.

Dažnai pamirštame kiaušinius, o jie mažai kaloringi ir puikus produktas, galite rinktis ne tik vištų, bet ir putpelių virtus kaušinius.

Įvairiai paruošta žuvis, krevetės ar kitos jūros gėrybės ne tik pagardins salotas, bet ir suteiks sotumo.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai