© Shutterstock nuotr.

Kiekvienai mamai jų vaikai visada išliks vaikais, kad ir kokio amžiaus jie būtų, tačiau amžius daro įtaką mitybos įpročiams ir lūkesčiams. Prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos ekspertė Aistė Rasmussen siūlo tris receptus mamoms, kurios dar nenusprendė, kaip nustebins šiltus linkėjimus ir padėkas ruošiančias atžalas.

Šventė mažyliams

Vaikams iki 10 metų vienas mėgstamiausių patiekalų – blynai. Dažniausiai blynelių tešla ruošiama labai paprasta, o dėmesys kreipiamas į pagardus kaip trintos uogos, plaktos grietinėlės padažai ar sirupai. „Iki“ maisto žinovė šiemet siūlo vaikučius palepinti kitokiais blyneliais:

„Sumaišykite 170 g. miltų su 30 g. kakavos, 2 šaukšteliais kepimo miltelių ir sauja šokolado gabaliukų. Atskirai išplakite tris šaukštus ištirpinto kokosų aliejaus, šaukštelį vanilės, 375 ml pieno ir 1 kiaušinį. Galiausiai sumaišykite sausą ir skystą mišinius. Gavus tolygią tešlą, kepkite blynus. Rekomenduoju juos patiekti su natūraliu jogurtu bei kokoso drožlėmis“.

Staigmena paaugliams

Šiuolaikiniai paaugliai niekada neatsisako greito maisto, tačiau daržovėms vis dažniau taria „ne“. Kaip palepinti įnoringus paauglius, o kartu ir įsiūlyti daugiau daržovių, pataria A. Rasmussen:

„Iškepkite tradicinius kotletus ir aptepkite trintų avokadų ir pipirų užtepėle. Juos kartu su pomidoro skiltelėmis, raudonųjų svogūnų žiedais įvyniokite į aisbergo salotos lapą – štai jums ir sveikesnis mėsainis! Prie greito maisto sumuštinių paprastai patiekiamos gruzdintos bulvytės – jas galima pakeisti netradiciniu, bet labai gardžiu cukinijų užkandžiu. Trikampiais šiaudeliais supjaustykite cukinijas, ir išdėliokite ant kepimo popieriaus. Apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi, ant viršaus dar pabarstykite tarkuoto kietojo sūrio, česnakinės druskos ir baziliko. Cukinijos užkandį kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje, kol lazdelės paskrus ir įgaus auksinį atspalvį“.

„Merci“ suaugusiems

Tam, kad maloniai nustebintum jau suaugusius vaikus, stengtis privalu ne ką mažiau – tą paliudys kiekviena mama. Savarankiški ir patys virtuvėje mėgstantys paeksperimentuoti sūnūs ar dukros tikrai įvertins tarptautinės kulinarijos receptus, todėl maisto žinovė siūlo padėkoti už sveikinimus prancūzišku porų pyragu:

„Pyrago formai pagaminti reikia puodelį miltų sumaišyti su dideliu žiupsneliu druskos, ketvirtadaliu puodelio alyvuogių aliejaus ir tokiu pat kiekiu šalto vandens. Tešlą iškočiokite ir išklokite ja formą“, – sako A. Rasmussen.

Kulinarė pyrago turiniui rekomenduoja susmulkinti 3 didelius porus ir juos 40 minučių troškinti keptuvėje, kol visiškai suminkštės. Tada, suplakus keturis didelius kiaušinius su puodeliu grietinėlės, supilti juos į paruoštą pyrago formą kartu su troškintais porais. Taip pat suberti susmulkintą mėlynojo pelėsio sūrį ir tolygiai jį paskirstyti po visą pyrago formą. Paviršių apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti įkaitintoje 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie pusę valandos iki kol pyrago krašteliai taps traškūs, o paviršius apskrus.

Kulinarijos žinovė rekomenduoja prancūzišką pyragą patiekti su žaliomis salotomis ir užtikrina, kad šis patiekalas bus gardus tiek ištrauktas iš orkaitės, tiek atvėsęs.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai