Kepti vištienos sparneliai pagal G. Drukteinį

 (3)
Etiketo žinovas Giedrius Drukteinis pastebi, jog iškylose vengiama ruošti vištienos šlauneles ir sparnelius, nes jų valgymas neestetiškas.
© Fotolia nuotr.

Renginių vedėjas primena – šių vištienos dalių valgymas rankomis yra priimtinas visame pasaulyje. Kad procesas būtų estetiškesnis, tiesiog reikia pasirinkti tinkamas dalis: vietoje didelių šlaunelių, ruošti tik blauzdeles, vietoje sparnelių – tik viščiukų sparnelių petelius.

G. Drukteinis taip pat pataria, kaip juos skaniai paruošti:

„Recepto paslaptis – skanus marinatas. Vištienos dalims marinuoti sumaišau pusę puodelio alyvuogių aliejaus, 2 puodelius brendžio, porą šaukštų rudojo cukraus, 2 trintas česnako galvutes, šaukštelį tarkuotos imbiero šaknies ir smulkintus svogūnų laiškus. Pamarinuoju šaldytuve per naktį ir tradiciškai kepu ant kepsnines, kol dalys gražiai apkepa“.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą