Kaip teisingai paruošti stiklainius konservavimui

 (3)
Tinkamai paruoštuose stiklainiuose uogienė ir daržovių konservai išliks geri gerokai ilgiau. Be to, tai sumažins pavojingų bakterijų atsiradimo tikimybę.
© Shutterstock nuotr.

Pirmiausia pasiruoškite darbo vietą - virtuvės stalą ar stalviršį. Labai švariai nuvalykite, nusausinkite ir pasiruoškite švarių rankšluosčių.

Stiklainius labai gerai išplaukite.

Sudėkite indus į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Karštame vandenyje palaikykite, kol vanduo atvės.

Pasiruoškite sodos tirpalo. Į šiltą vandenį įberkite kelis šaukštus valgomos sodos. Šiuo tirpalu perplaukite stiklainius ir gerai išskalaukite pirma šiltu, paskui šaltu vandeniu.

Sudėkite ant indų džiovyklės ar švaraus rankšluosčio, kad gerai nuvarvėtų ir nudžiūtų.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir įdėkite stiklainius, pakaitinkite 10 minučių ir ištraukite.

Dangtelius gerai išplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu, perplaukite sodos tirpalu ir gerai išskalaukite.

Sudrėkinkite vatos gniužulėlį spiritu. Juo nuvalykite stiklainių viršų ir dangtelių vidų, prieš uždengiant.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą