Kaip teisingai išvirti makaronus + 3 itališki padažai

 (3)
Norint, kad makaronai būtų skanūs, nesulipę ir neišskydę, būtina žinoti kelias virimo gudrybes. Taisyklingai išvirtus makaronus galima pagardinti vien kietuoju sūriu, tačiau su itališku padažu kur kas skaniau.
Makaronai
© Fotolia nuotr.

Kad makaronai nesuliptų, įpilkite pakankamai vandens. 100 gramų makaronų reikia litro vandens.

Vandenį visuomet šiek tiek pasūdykite, nesijaus miltų skonio.

Prieš dedant makaronus, įpilkite šlakelį aliejaus, makaronai taip greitai neišskys.

Makaronus berkite ar sudėkite tik į verdantį vandenį. Maišykite, kol vėl užvirs ir sumažinkite ugnį (turi gražiai virti, o ne stipriai kunkuliuoti).

Virkite tiksliai tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės. Gerai išvirti makaronai turi būti šiek tiek kieti.

Nupylus vandenį, makaronus supilkite į atskirą dubenį ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ar įdėkite šaukštelį sviesto ir gerai išmaišykite.

Makaronus patiekite su padažu. Siūlome išbandyti tris populiariausius itališkus padažus (nurodyti kiekiai keturioms porcijoms).

Žaliasis presto padažas

Jums reikės: saujos šviežių bazilikų, 2 šaukštų kedrinių pinijų riešutų, dviejų skiltelių česnako, žiupsnelio druskos, pusės stiklinės alyvuogių aliejaus, mažos saujelės tarkuoto kietojo sūrio.

Gaminimas: keptuvėje pakeptus kedrinių pinijų riešutus sutrinkite su bazilikų lapeliais ir išspaustomis česnako skiltelėmis. Įberkite druskos ir masę sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Maišant įberkite sūrį ir po truputį supilkite aliejų. Gerai išmaišykite.

Pomidorų padažas

Jums reikės: 6 pomidorų, 1 svogūno, ketvirčio nedidelės saliero šaknies, 4 šaukštų alyvuogių aliejaus, pusės saldžiosios paprikos, pusės stiklinės vištienos sultinio, žiupsnelio druskos.

Gaminimas: smulkiai supjaustytą svogūną kepkite aliejuje kol gražiai pagels. Sudėkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus pomidorus, smulkiai supjaustytą saldžiąją papriką ir saliero šaknį. Supilkite sultinį ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10 minučių.

Česnakinis špinatų padažas

Jums reikės: dviejų saujų šviežių špinatų, 4 česnako skiltelių, 5 šaukštai alyvuogių aliejaus, žiupsnelio druskos, pipirų.

Gaminimas: į įkaitintą aliejų suberkite labai smulkiai supjaustytą česnaką. Ant mažos ugnies kepkite kelias minutes, sudėkite supjaustytus špinatus, užberkite druskos, pipirų ir kepkite maišant apie porą minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą