Kaip pasigaminti karamelę namuose

 (3)
Pats elementariausias variantas: klasikinė karamelė. Supilkite cukrų į puodą ir užpilkite vandeniu. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol ištirps cukrus.
© Shutterstock nuotr.

Užvirinkite ir virkite 3 minutes. Ant puodo kraštų pradės „kristalizuotis“ karamelė.

Kai tik ji taps aukso spalvos, iš karto nukelkite puodą nuo ugnies. Nepraleiskite šio momento! Nesitraukite nuo puodo net sekundei.

Pagrindinė taisyklė: jei jūsų tikslas – skysta karamelė, įlašinkite keletą lašų citrinos sulčių. Ir tada jūs galėsite aplieti karamele viską, ką panorėsite: nuo kriaušės iki kamambero sūrio.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 stiklinė Cukrus
0,5 stiklinė Vanduo