Kaip paruošti skanų plovą - pagrindinės taisyklės

 (81)
Plovui reikia gana paprastų ir visai neįmantrių produktų: ryžių, mėsos, morkų ir svogūnų. Tačiau žinant kelias gudrybes visai paprastai galite sukurti tikrai gurmanišką patiekalą.
Plovas
© Fotolia nuotr.

Svarbu išsirinkti tinkamus ryžius - jie turi būti ilgi ir skaidrūs. Tokie ryžiai išliks birūs ir nepavirs lipnia koše. Perkant ryžius atkreipkite dėmesį, kam jie skirti ir kiek juose krakmolo. Kuo krakmolo mažiau, tuo geriau.

Jei naudosite paprastus ryžius, kelis kartus juos perplaukite šaltame vandenyje. Ryžiai bus tinkami virimui, kai vanduo nebepabals.

Užpilkite ryžius karštu, sūriu vandeniu ir palikite brinkti apie valandą.

Visai nebūtina rinktis avieną, tiks ir jautienos ar kiaulienos kumpis. Svarbiausia mėsą pamarinuoti prieš verdant plovą. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, apibarstykite druska, pipirais ir užpilkite šiltu aliejumi. Kai atvės dėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį. Taip paruošta mėsa bus minkšutė.

Plovo ruošimui geriausia naudoti storasienį puodą (ketaus metalo ar greitpuodį, bet jokiu būdu ne emaliuotą) ar ketaus troškintuvą.

Plovo ruošimo paslaptis - eiliškumas. Pirmiausia reikia ištroškinti mėsą su daržovėmis ir tik paskui suberti ryžius.

Į puodą ar troškintuvą įpilkite aliejaus ir sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Kepkite ant didesnės ugnies, kol pradės geltonuoti. Tuomet sudėkite nuvarvintą mėsą ir apkepkite, kol apskrus plutelė.

Sumažinkite ugnį iki mažos ir suberkite smulkiais šiaudeliais pjaustytas morkas. Įpilkite vandens tiek, kad tik šiek tiek apsemtų morkas. Sudėkite česnako galvutes (jų visai nulupti nereikia, pašalinkite tik sausas luobeles, o jei norite daugiau skonio, česnako galvutes lengvai sutraiškykite peiliu), įberkite druskos, kadagio uogų, kvapiųjų pipirų ir šiek tiek aitriosios paprikos miltelių. Troškinkite, kol morkos suminkštės.

Išbrinkusius ryžius nukoškite ir suberkite ant morkų. Įpilkite šiek tiek vandens (ryžiai neturi būti apsemti). Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant labai mažos ugnies apie 20-30 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą