Kaip namuose pasiruošti LYDYTO SVIESTO

 (34)
Lydytas sviestas Ghi
© Fotolia nuotr.

Lydytam sviestui gaminti netinka riebalų mišiniai ar grietinėlės sviestas. Geriausia pasirinkti kuo riebesnį ir nesūdytą paprastą sviestą.

Sviestą sudėkite į nedidelį puodą.

Kaitinkite ant vidutinės ugnies kol išsilydys.

Sviestui užvirus iškart sumažinkite ugnį ir palikite atidengtą puodą kaisti. Atsiradusias putas ar plutelę kruopščiai nugriebkite.

Svarbiausia nekaitinti ant per didelės ugnies - sviestas gali prisvilti, patamsėti ir įgauti aitrų skonį.

Lydytas sviestas turi tapti aukso spalvos ir labai skaidrus.

Gintarinės spalvos, skaidrų sviestą išpilstykite į indelius.

Tinkamai išlydyti vieną kilogramą sviesto užtrunka apie vieną valandą.

Geriausia laikyti šaldytuve. Tinka vartoti kelis mėnesius.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą