Arbūzo gabalėliai
© Fotolia nuotr.

Vienas dažniausių patarimų - pastuksenti. Rinkitės tą arbūzą, kurį pastuksenus garsas būna duslus.

Arbūzas bus prinokęs, jei ant šono bus nedidelė geltona dėmė, o juostelių raštas aiškiai matomas. Jei ant šono esanti dėmė balta - arbūzas dar neprinokęs.

Arbūzo raštas neturi būti būtinai ryškus, tačiau gerai prinokusių paviršiaus spalva būna vientisa. Blogai, jei vienas šonas blyškus, o kitas tamsus.

Rinkitės didelį, bet gana lengvą arbūzą ir apžiūrėkite kotelio vietą - ji turi būti sausa.

Gerai prinokusių arbūzų viršus blizga.

Neimkite arbūzo, jei blizgantis viršutinis sluoksnis turi matinių apnašų, žievėje yra rudų dėmių ar įtrūkimų.

|Populiariausi straipsniai ir video

Naujausi recepetai