Kaip iškepti tobulus varškėčius

 (31)
Varškėčius kepti tikriausiai moka daugelis. Tačiau ar juos mėgsta namiškiai? Štai receptas, kuris pakeis jūsų įsivaizdavimą apie tai, kokie turi būti varškėčiai.
© Shutterstock nuotr.

Juos galima pavadinti „neatsivalgomaisiais“. Kuo jie skiriasi nuo tų, kuriuos kepėte anksčiau? Nes tirpsta burnoje, yra lengvi ir nesprangūs.

Pusei kilogramo varškės dėkite du kiaušinius, žiupsnelį druskos, norimą kiekį cukraus, vanilinio cukraus ir – čia yra esminis ingredientas, pakeičiantis visą patiekalo skonį ir struktūrą - šaukštelį sodos, sumaišytą su šaukštu rūgpienio. Viską gerai išmaišykite ir dėkite miltų tiek, kad tešla išeitų kočiojama, bet ne per kieta. Miltų kiekį sunku nurodyti, nes labai nevienoda būna varškė.

Kočiojama - tai reiškia, kad lengvai pakočiojus būtų galima puodeliu iš jos išspausti formeles. Galite bandyti varškėčius lipdyti ir rankomis, tik neimkite tešlos per daug. Blynukai turi būti nedideli ir nestori - maždaug 7-10 mm storio. Kepdami jie gražiai pasipūs. Jeigu miltų įdėsite daugiau, bus kietesni.

Taip pat patariama kepti ne aliejuje, bet svieste.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą