Kaip iškepti skanų biskvitą

 (1)
Biskvitui visada imkite šviežius, kambario temperatūros kiaušinius. Atskirkite trynius nuo baltymų. Į baltymus neturi patekti nė lašelio biskvito, antraip jie neišsiplaks. Indas, kuriame plaksite baltymus, turi būti švarus ir sausas.
© Shutterstock nuotr.

1. Miltus reikia du kartus persijoti, tada miltai bus prisotinti deguonies, o biskvitas bus purus. Berkite miltus į tešlą nedidelėmis porcijomis, kiekvieną dalį kruopščiai įmaišykite mentelę ar šluotele.

2. Trečdalį miltų recepte galima pakeisti krakmolu – biskvitas bus švelnesnis ir puresnis.

3. Pasiruoškite formą – įklokite kepimo skardą popieriumi ir patepkite sviestu. Popieriaus krašteliai turi likti sausi ir švarūs. Prieš imdami iš skardos biskvitą, perbraukite peiliu palei kraštus, uždenkite biskvitą iš viršaus lėkšte ir apverskite skardą.

4. Reikia gerai įkaitinti orkaitę, prieš pašaunant kepti biskvitą.

5. Kol kepa biskvitas nedarinėkite orkaitės, kad biskvitas nesukristų.

6. prieš pašaudami skardą su tešla kepti padaužykite į stalą – tešla geriau pasiskirstys formoje.

7. Ar biskvitas iškepęs, patikrinsite dantų krapštuku – įsmeigus ir ištraukus krapštukas turi likti visiškai sausas. Jei limpa tešlos gumulėliai, reikia dar pakepti.

8. Palikite biskvitą atvėsti orkaitėje, ją išjungę ir kiek pravėrę dureles.

9. Suvyniokite biskvitą į sviestinį popierių, įdėkite į maišelį ir parą palaikykite. Per tą laiką biskvitas subręs ir pjaustant netrupės.

10. Biskvitą galima aromatizuoti – įlašinkite į tešlą kelis lašus vanilės, migdolų esencijos arba įtarkuokite citrinų ar apelsinų žievelės, kokoso drožlių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą