Pica
© Fotolia nuotr.

Klasikinė picos papločio tešla ruošiama iš kvietinių miltų, vandens, alyvuogių aliejaus ir šviežių mielių. Jas galima keisti ir džiovintomis, tačiau šioms mielėms reikia šiltesnio nei 42 laipsnių vandens.

Į dubenėlyje susmulkintas mieles supilkite drungną vandenį, suberkite cukrų ir druską. Maišykite, kol mielės ištirps. Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite. Mielių ir aliejaus mišinį supilkite į miltus.

Picos papločio tešlą reikia minkyti tol, kol ji ims žvilgėti. Patogiausia minkyti ne dubenyje, o ant stalo.

Išminkius tešlą, pabarstykite ją miltais ir uždenkite rankšluosčiu. palikite 2 valandoms, kad iškiltų.

Iškočiojus plonai tešlą užtepkite pasiruošto pomidorų ar kito padažo ir užbarstykite tarkuoto sūrio. Tik tada patariama dėti likusius produktus. Sūris, užbarstytas ant viršaus, sudegs.

Tinkamiausias sūris mocarela. Jo turėtų būti barstoma daugiausia. Parmezanas suteiks kiek aštresnio skonio, todėl jo reiktų barstyti nedaug. Norintiems pikantiško skonio, picą gardinti galima mėlynuoju pelėsiniu sūriu arba feta.

Nustatykite, kad orkaitėje kaistų tik apatinė jos dalis – taip picos paplotis bus traškus, o viršus perd aug nesukepęs.

Paruoštą picą galima dėti tiesiai ant miltais pabarstytos skardos. Kepimo popierius visai nebūtinas.

Iškepusią picą patogu supjaustyti virtuvinėmis žirklėmis.

Itališka picos papločio tešla (4 nedidelėms picoms)

550 g miltų;
20 g mielių;
250 ml drungno vandens;
žiupsnelio druskos;
2 žiupsnelių cukraus;
100 ml alyvuogių aliejaus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai