© Shutterstock nuotr.

1 l pieno imkite 6 kiaušinius, 1 šaukštą cukraus, žiupsnelį druskos, 1 šaukštą aliejaus, 2 stiklines miltų, aliejaus keptuvei patepti.

Miltus būtinai persijokite - tada tešloje neliks gumulėlių, ji bus vientisa.

Pienas turi būti kambario temperatūros. Šiltame piene išplakite kiaušinius šluotele iki vientisos masės. Suberkite cukrų, druską, įpilkite šaukštelį aliejaus. Pamažu berkite miltus, užmaišykite tešlą.

Kadangi tešla blyneliams reikalinga skysta, geriausia ją plakti elektriniu plaktuvu.

Į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę įpilkite tešlos, pasukiokite keptuvę, kad tešla tolygiai pasilietų. Kai lietinio paviršiuje pasirodys burbuliukai, metas jį apversti.

Šventiniam stalui: Užgavėnės
|Populiariausi straipsniai ir video

Naujausi recepetai