Kaip atskirti, ar žuvis šviežia?

 (1)
Žuvį valgyti sveika. Tačiau skaniausia ir sveikiausia būna tik šviežia žuvis. Patariame, kaip atskirti perkant, ar žuvis šviežia, ir kaip ją tinkamai laikyti parsinešus į namus.
Žuvys ir krevetės
© Fotolia nuotr.

Kaip atskirti šviežią žuvį?

• Šviežios žuvies akys yra skaidrios ir išsipūtusios.

• Žuvies žiaunos ryškiai raudonos.

• Žvynai tankiai prigludę prie odos.

• Žuvis turi būti tvirta ir elastinga: jeigu storiausioje vietoje pirštu įspausta duobutė greitai atsistato, vadinasi, žuvis šviežia.

• Žuvis turi skleisti tik šviežią žuvies kvapą, jokių pašalinių kvapų neturėtų būti.

• Šonkauliai turi būti padengti mėsa, atviri šonkauliai reiškia, kad žuvis pūna.

• Žuvies filė paviršius negali būti sudžiūvęs.

Kaip laikyti žuvį?

• Jeigu žuvį ruošite tą pačią dieną, ją nuskalaukite, nusausinkite virtuviniu popieriumi ir dėkite į plastikinį maišelį arba uždaromą indą (pralaidų orui). Laikykite vėsioje vietoje.

• Jeigu šviežią žuvį reikia išlaikyti porą dienų, pašalinkite žuvies galvą ir vidurius arba paruoškite filė. Žuvį nuskalaukite arba nuvalykite virtuviniu popieriumi, suvyniokite į pergamentą arba kepimo popierių ir laikykite šaltesnėje šaldytuvo dalyje.

• Verta šaldyti riebias žuvis. Galioja auksinė taisyklė: užšaldyti reikia greitai, o atitirpinti pamažu.

Žurnalas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą