© Shutterstock nuotr.

Arbūzai ir agurkai

Ir arbūzai, ir agurkai itin gaivina, nes turi daug vandens, kuris yra būtinas oro temperatūrai pasiekus aukštumas.

Šaldytos vynuogės

Įdėkite vynuoges bent pusvalandžiui į šaldymo kamerą - šaltos uogos atgaivins ir bus sveikas užkandis, vietoj riebių ledų.

Aštrūs patiekalai

Imbieras, pipirai, aitrioji paprika ar kiti aštrūs prieskoniai itin populiarūs šalyse, kuriose amžina vasara. Nieko nuostabaus - aštrus maistas gaivina. Valgant aštriai išmuša prakaitas, o prakaitas vėsina kūną.

Jūros gėrybės

Krevetės, midijos ar krabų mėsa itin gera alternatyva mėsai. Jūros gėrybės kur kas lengviau virškinamos. Svarbiausia, kad jos būtų šviežios ar tinkamai šaldytos.

Makaronų patiekalai

Makaronų patiekalai sotūs ir lengvai virškinami. Tačiau norint, kad jie atgaivintų, reiktų valgyti kiek atvėsusius ar šaltus. Pavyzdžiui, paruoškite makaronų salotų.

Džiovinta mėsa

Jei be mėsos negalite išsiversti nė dienos, rinkitės džiovintą. Džiovinta mėsa galite užkandžiauti ar pasidaryti jos ir daržovių suktinuką.

Atšaldytas jogurtas su uogomis

Natūralų jogurtą palaikykite šaldytuve bent valandą ir patiekite su uogomis. Sveikas, skanus ir gaivus desertas.

Vanduo

Tai ne patiekalas, bet vandens per karščius būtina išgerti kur kas daugiau nei įprasta. Į vandens ąsotį įmeskite mėtos šakelę ir kelis griežinėlius greipfruto ar citrinos - itin gaivinantis ir skanus gėrimas.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai