© DELFI / Šarūnas Mažeika

Kepant bulves, dėkite jas į gerai įkaitintą aliejų, o sūdykite tik kepimo pabaigoje, kai pagels iš visų pusių. Jei sūdysite anksčiau, bulvės išskirs sultis, kurios susimaišys su riebalais, o bulvės neteks formos, spalvos ir skonio.

Mielinė tešla picai bus minkšta ir puri, jeigu į ją įmaišysite kelias sutarkuotas virtas bulves.

Jeigu svečius ketinate pavaišinti didžkukuliais ir norite pasiruošti iš anksto, kad nepajuostų, didžkukulius apkepinkite aliejuje, o prieš valgant išverkite pasūdytame vandenyje. Jei išvirtų didžkukulių liko, juos galėsite pasišildyti keptuvėje perpjovę per pusę.

Bulvės gali padėti išvalyti arbatinuko viduje susikaupusias kalkių nuosėdas. Į arbatinuką pridėkite bulvių lupenų, užpilkite vandeniu ir pavirkite.

Jeigu rankos pajuodo nuo bulvių lupimo, jas lengvai nuvalysite actu.

Kepant žuvį į keptuvę įmeskite žalią nuskustą ir supjaustytą griežinėliais bulvę - ji sugers stiprų kepamos žuvies kvapą.

Naujausi recepetai