Druska
© Fotolia nuotr.

Jei kepant žuvį įbėrėte per daug druskos, šiek tiek pakeiskite patiekalo paruošimo būdą. Tegul žuvis būna ne kepta, bet troškinta grietinėje ar nesūdytoje bulvių košėje.

Jei ant ruošiamos kepti žuvies pateko gerokai daugiau druskos, nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Jei mėsai iškepus supratote, kad ji per sūri, imkite kitą puodą ar keptuvę, įpilkite grietinės ar grietinėlės ir sudėkite troškintis mėsą.

Lengviausia ištaisyti klaidą, jei persūdėte sriubą. paprasčiausiai nupilkite šiek tiek skystimo ir įpilkite vandens. Arba, jei tinka pagal receptą, galima įdėti papildomą saują ryžių ar pjaustytų bulvių.

Jei daugiau nei reikėjo druskos įbėrėte į troškinį, įpjaustykite dar kelis pomidorus.

Jei persūdėte grybus, juos tereikia šiek tiek pavirti naujame vandenyje. Jei grybus kepėte, įdėkite miltų, svogūnų ir užpylus grietinėlės šiek tiek patroškinkite.

Jei druskos padauginote verdant daržoves, pakeiskite vandenį, užvirkite ir palikite kelias minutes karštame nuovire.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai