Vafliai
© Fotolia nuotr.

Gerai įkaitinkite vaflinę. Prieš kepdami pirmąjį vaflį keptuvę patepkite trupučiu aliejaus.

Rudi vafliai daug skanesni nei šviesūs, be to, ilgiau išlieka traškūs.

Vafliai bus traškūs, jei kepsite juos iš skystesnės, riebokos tešlos. Dalį kvietinių miltų galite pakeisti bulvių krakmolu.

Vaflinės neatidarinėkite, kol iš jos sklis garai – vadinasi, dar ne visa drėgmė išgaravusi.

Vaflius atvėsinkite neuždengtus, ant grotelių.

Kai vaflinė atvės, ją iškart išplaukite (jeigu pridžius tešlos likučių ir liks aliejaus, bus nemalonus kvapas). Būtų gerai ją laikyti atviroje sausoje spintelėje.

Paprasti saldūs vafliai

Reikės:
150 ml miltų;
150 ml pieno;
žiupsnelis druskos;
2 šaukštai cukraus;
1 šaukštas ištirpinto sviesto;
1 kiaušinio trynys;
0,5 šaukštelio vanilinio.

Sviestą išsukite su kiaušinio tryniu, sumaišykite su kitais produktais. Iškart kepkite vaflius.

Paprasti saldūs vafliai (II)

Reikės:
125 g sviesto;
2 kiaušiniai;
125 ml cukraus;
200 ml miltų.

Kambario temperatūros kiaušinius galingu plakikliu labai gerai suplakite su cukrumi. Ištirpinkite sviestą, šiek tiek atvėsinkite. Miltus suberkite ant kiaušinių plakinio, maišydami po truputį supilkite
ir šiltą ištirpintą sviestą.

Paprasti vafliai be cukraus

Reikės:
150 g margarino;
1 kiaušinio trynys;
400 ml miltų;
0,5 šaukštelio druskos;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
500 ml pieno;
2 kiaušiniai;
1 kiaušinio baltymas.

Ištirpinkite ir atvėsinkite margariną, sumaišykite su kiaušinio tryniu (nesušoks į gabaliukus). Gerai sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius. Pieną išsukite su kiaušiniu ir margarinu, supilkite ant biriųjų produktų, išmaišykite. Sukrėskite išplaktus kiaušinių baltymus, atsargiai išmaišykite.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai