Gudrybės, kaip iškepti skanius blynus + deserto receptas

 (6)
Blynus mėgsta ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Tačiau norint, kad blynai būtų tikrai skanūs reikia žinoti kelias gudrybes.
Blynai
© Fotolia nuotr.

Jei norite, kad blynų tešla būtų be gumulėlių, į miltus vandenį ar pieną pilkite pamažu plona srovele ir nuolat maišykite.

Jei kiaušinius gerai išplaksite, blynai bus puresni.

Taip pat blynai bus puresni, jei vietoj pieno įpilsite kefyro ar rūgpienio.

Į keptuvę blynų tešlą pilkite tik įsitikinus, kad keptuvė pilnai įkaitusi.

Jei į tešlą įpilsite šaukštą aliejaus, blynai mažiau kibs prie keptuvės.

Blynų daug nevartykite – apkepkite iš vienos pusės, iš kitos ir imkite iš keptuvės. Nuolat vartomi blynai prisigeria daugiau aliejaus ir tampa gerokai riebesni.

Jei norite ne saldžių blynų, vandenį ir pieną galite keisti alumi.

Bulviniai blynai bus balti, jei į tešlą įdėsite kepimo miltelių (vienam kilogramui bulvių pakanka ketvirčio šaukštelio).

Blynai bus skanesni, jei kepsite ant aliejaus ir sviesto mišinio (pirma įpilkite ir įkaitinkite aliejų, tada įdėkite sviesto).

Blynų deserto receptas:

Iškeptus lietinius sulankstykite į keturias dalis.

Į karštą keptuvę įdėkite sviesto gabalėlį ir sumažinkite karštį.

Į ištirpusį sviestą įpilkite šaukštelį rudojo cukraus ir gerai išmaišykite.

Įpilkite kelis (3-4) šaukštus šviežių apelsinų sulčių.

Sudėkite sulankstytus lietinius ir apkepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą