3 sveiko sumuštinio variacijos

 (1)
Sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė primena, kad duoną geriausia valgyti pirmoje dienos pusėje. Taip pat galima pietums, jei tuo pačiu valgymu renkatės augalinius produktus ir nevalgote mėsos, baltos (liesos) žuvies ar kiaušinių.
© Shutterstock nuotr.

Taigi sumuštinis puikiai tinka pusryčiams ar užkandžiui. Taip pat tokį sumuštinį galima įsimesti į rankinę kelionei automobiliu ar lėktuvu.

Imame viso grūdo dalių miltų bemielės duonos riekę (naminės duonos receptas), užtepame gerai prinokusiu avokadu, pabarstome druska ir sumuštinio viršų padengiame susmulkinta paprika. Kitas variantas – šią duoną plonai patepame sviestu, pabarstome druska ir nuklojame šviežių ridikėlių riekelėmis. Trečias variantas, duoną uždengiame minkštu salotos lapu, antras sluoksnis – plonos pomidoro riekelės, o ant viršaus – sūdytos silkės riekelės.

sulieknek.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą