3 patiekalai, kuriems neatsispirs nė vienas vyras

 (1)
Moterys nepaprastai vertina salotų patiekalus dėl žalumynų ir šviežių daržovių, tačiau vyrai dažnai pasigenda baltymų ir pikantiškesnio skonio. Ne bėda – paruošėme kelis receptus, subalansuotus vyrams. Išvaikykite išankstinius nusistatymus, nes salotos taip pat gali būti kupinos baltymų ir nustebinti skonių įvairove.
© Shutterstock nuotr.

Salotoms galima naudoti įvairius žalumynus. Drąsiai maišykite visas skirtingų tipų salotas: tradicines lietuviškas, gražgarstes, špinatus, dėl spalvingumo į būrį įpinkite jaunų burokėlių lapų bei Radicchio salotų. Tai tik pradžia – toliau papildydami skirtingais ingredientais gausime tris naujus salotų receptus.

Didkepsnis salotoms

Raudonos mėsos patiekalai itin populiarūs tarp vyrų, nes yra sotūs ir suteikia daug energijos. Kaip salotose panaudoti jautieną, pataria „Iki“ kulinarijos ekspertė Aistė Rasmussen:

„Supjaustykite didkepsnį vienodomis plonomis juostelėmis, mėsa gali būti kepta tiek keptuvėj, tiek ant griliaus. Išdėliokite pjausnius ant skirtingų žalumynų kartu su vyšniniais pomidorais ir trupintu varškės sūriu. Salotų užpilui trintuvu sumaišykite avokadą, natūralų liesą jogurtą ir žaliosios citrinos sultis“.

Omega 3 salotos

Dar vienas energijos ir nepakeičiamų omega 3 rūgščių šaltinis – žuvies patiekalai. A. Rasmussen rekomenduoja į salotas įtraukti ir lietuvių ypač pamėgtą rūkytą lašišą:

„Salotas papildykite smulkintais agurkais, juostelėmis pjaustyta rūkyta lašiša, saulėje džiovintų pomidorų gabaliukais bei kaparėliais. Salotas pakaks tradiciškai apšlakstyti citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir apibarstyti šviežiai maltais juodaisiais pipirais“.

Laikas paukštienai

Kad vyrams salotos taptų įprastu patiekalu, svarbu pasiūlyti pastarųjų įvairovę. Galime naudoti jautieną, žuvį, taip pat ir lengvai virškinamą baltymų šaltinį – paukštieną. A. Rasmussen vyrišką salotų meniu siūlo papildyti kalakutiena:

„Įkaitintoje 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 8 minutes paskrudinkite smulkintus graikiškus riešutus. Sumaišykite liesą jogurtą, šviežias petražoles, česnako laiškus, žiupsnelį druskos, maltų pipirų, iškeptą ar išvirtą smulkintą kalakutieną, džiovintas spanguoles ir paskrudintus riešutus. Žalumynus apšlakstykite aliejumi bei citrinos sultimis, ir padenkite kalakutienos mišiniu“.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą