© Shutterstock nuotr.

Būtent tokius rekomenduoja ir „Žvėryno natūralios medicinos centro“ specialistai. Anot jų, į kasdienį meniu įtraukę kuo daugiau daržovių, ne tik jausitės žvalūs ir energingi, bet ir galėsite džiaugtis pagražėjusia figūra.

Tad ką gi pasigaminti šaltą rugsėjį?

KEPTI BAKLAŽANAI

Jums reikės:

• 1 didelio baklažano
• Aliejaus
• Druskos
• Pipirų
• Saldžiosios paprikos
• 1 vidutinio pomidoro
• Nedidelio svogūno
• Moliūgų sėklų

Kaip pasigaminti?

Kad baklažanai kepant neprisigertų aliejaus, prieš gamindami pusvalandžiui pamerkite šaltame vandenyje. Jei nepatinka specifinis kartokas baklažanų skonis, supjaustytus baklažanus pabarstykite druska, palikite pusvalandžiui ir nuspauskite vandenį. Baklažanus iškepkite orkaitėje, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su smulkintais pomidorais ir svogūnais, pagardinkite aliejumi ir žalumynais. Galite pagardinti sėklomis.

BUROKĖLIŲ „TRIO“

Jums reikės:

• 4 žalių burokėlių
• Česnako
• Druskos
• Prieskonių
• Alyvuogių aliejuos
• Graikiškų riešutų

Kaip pasigaminti?

500 g žalių burokėlių sutarkuokite ar supjaustykite šiaudeliais, pagardinkite 3 skiltelėmis smulkiai supjaustyto česnako, druska, prieskoniais. Apibarstykite 0,5 stiklinės graikiškų ar kitų riešutų. Salotas apšlakstykite 2-3 šaukštais aliejaus.

ŠPARAGINIŲ PUPELIŲ TROŠKINYS

Jums reikės:

• 1 morkos
• Petražolių saujelės
• 500g šparaginių pupelių
• Prieskonių
• Česnako
• Druskos
• Pipirų

Kaip pasigaminti?

Morką, petražolės ar saliero šaknį supjaustykite ar sutarkuokite šiaudeliais, įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite. Kai daržovės pusiau išvirs, pridėkite pjaustytų šparaginių pupelių, druskos ir troškinkite. Baigiant troškinti, įberkite smulkiai supjaustytų žalumynų.

Būkite sotūs ir sveiki!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai