Su pinigais susiduriama kasdien. Vieni juos valdo sąmoningai – turi finansinį planą, seka savo išlaidas, kaupia santaupas, iš anksto pasirūpina savo ir šeimos finansine apsauga, o jei skolinasi, tai tik atsakingai ir geriausiomis sąlygomis. Kiti apie savo asmeninius finansus ir jų valdymą susimąsto tik tada, kai nebelieka, ko valdyti ir nenoromis tenka rinktis toli gražu ne pačius geriausius pasiūlymus. DELFI pasidomėjo, kaip finansus planuoja sostinės gyventojai.

Nacionalinio finansinio raštingumo testo klausimai bus iš 6 asmeninių finansų valdymo temų: asmeninių finansų valdymo pagrindai, taupymas, atsakingas skolinimasis, draudimas, investavimas ir naujojo Lietuvos valiuta – euras.

Gruodžio 10-17 dienomis testą galima spręsti čia.  Iš teisingai atsakiusiųjų į visus testo klausimus bus renkami I, II ir III vietos laimėtojai.

Prizai:

Pirmosios vietos laimėtojas bus apdovanotas sidabrine moneta, skirta Baltijos kelio 25-mečiui (iš serijos „Lietuvos nepriklausomybės kelias“), ir 2014 m. laidos numizmatiniu apyvartinių monetų rinkiniu, skirtu litui. Antrosios vietos laimėtojas gaus 2014 m. laidos numizmatinį apyvartinių monetų rinkinį, skirtas litui, trečiosios – naująjį lietuviškų eurų monetų rinkinį.

Nacionalinis finansinio švietimo testas yra parengtas pagal Lietuvos banko vykdomą finansinio švietimo programą „Pinigų bitė“, kurios tikslas – didinti šalies gyventojų finansinį raštingumą, skatinti domėtis asmeninių finansų valdymu ir priimti racionalius finansinius sprendimus. Nuo 2012 m. pradžios šalies finansų rinkos priežiūrą sutelkus Lietuvos banke, finansinis švietimas tapo viena iš prioritetinių veiklos sričių.