Galima pastebėti, kad retas vairuotojas gyvenamojoje zonoje važiuoja leistinu 20 km/val. greičiu. Vilniuje, P. Vileišio gatvėje reidą surengę policininkai buvo nustebinti: automobiliai čia važinėja kone įprastu 50-60 km/val. greičiu. Ši gatvė ypatinga tuo, kad yra lygiagreti Antakalnio gatvei, ir kadangi čia nėra jokių šviesoforų, vairuotojai įsivaizduoja, kad gali sutaupyti laiko ir greičiau apvažiuoti spūstis. Vis dėlto ta pačia gatve žmonės vaikus į darželį veda, bėgioja, šunis vedžioja.

Skubantys vairuotojai buvo nemaloniai nustebinti, kai juos ėmė stabdyti nežymėtas policijos automobilis. Dauguma jų pripažino, kad šią gatvę renkasi norėdami greičiau pravažiuoti Antakalnio rajoną. Vienas reguliariai šiuo maršrutu į paskaitas važinėjantis studentas gavo dvigubą siurprizą – net du protokolus. Pasirodo, prieš mėnesį jį jau buvo nufotografavęs kitas nežymėtas policijos patrulių automobilis, o to rezultatas – dvi nuobaudos už toje pačioje vietoje viršytą greitį.

Kiti vairuotojai rado dar įdomesnių pasiteisinimų nei skubėjimas. Vienas tokių – esą greičio viršijimui nuteikė automobilyje grojusi muzika. Kokia tai buvo daina ir kaip teisinosi kiti KET pažeidėjai žiūrėkite TV laidos „Ne vienas kelyje“ siužete.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais 17.00 val. per LNK.