Nuo pirmtako, kuris buvo sukurtas BMW 7-serijos pagrindu ir pasirodė 2009 m., „Series II” versija skiriasi tik keliais akcentais. Ryškiausias iš jų – LED šviesas įgavę priekiniai žibintai ir kiek pakeista variklio grotelių forma. Automobilio šonai ir durelės papuoštos keliais naujais išlinkimais, galinių žibintų apvadams panaudota daugiau chromo, salone pirkėjai gali pritaikyti naujus medžiagų derinius ir atspalvius.

Vis dėlto tai – tik detalės, pernelyg nepakeitusios bendros „Ghost“ ir lengvai atpažįstamo „Rolls-Royce“ šeimos atstovo išvaizdos. Gatvėse sulauktas dėmesys geriausiai iliustruoja, kokie išskirtiniai yra šios markės modeliai – vieni į jį bado pirštais, kiti puola fotografuoti, o treti tiesiog smalsiai žiūri į vairuotoją, tarsi bandydami atspėti, koks ponas išriedėjo pasivėžinti.

Po ilgu variklio gaubtu, kur švariau nei kai kurių viešbučių apartamentuose, įtaisytas tradicinis „Rolls-Royce“ V12, 6.6 litro variklis, turintis dvi turbinas. Šiame modelyje jo galia – 570 AG, maksimalus sukimo momentas – net 780 Nm, pasiekiamas esant 1500 aps./min. Tai leidžia beveik 2,4 tonos sveriančiam automobiliui išvystyti sportiškiems automobiliams būdingą pagreitį – iki 100 km/val. jis įsibėgėja per 5 sekundes.

„Ghost“, priešingai nei nuo 2012 m. neatnaujintas „Phantom“, turi naujausias BMW koncerno, kuriam ir priklauso „Rolls-Royce“, technologijas. Pavyzdžiui, navigacijos sistema suderinta su važiuokle taip, kad pagal maršrute numatomus kelio vingius ir įkalnes keičiasi ir amortizatorių jautrumas.

Vairuotojo patogumui taip pat siūloma naktinio matymo sistema, virš prietaisų skydo priekiniame lange projektuojamas ekranėlis su svarbiausia kelionės kompiuterio informacija. Verta paminėti, kad ir informacinio kompiuterio valdymas dabar kur kas paprastesnis ir aiškesnis, o balso atpažinimo sistema veikia gerokai tiksliau.

Apibendrinant, „Ghost“ yra greitas kaip kulka, galingas kaip tankas ir tylus kaip vaiduoklis. Gamintojai nurodo, kad „Rolls-Royce Ghost Series II“ kaina prasideda nuo 180 720 svarų sterlingų (apie 256 tūkst. eurų), o mūsų išbandyta versija su visa papildoma įranga buvo įkainota 256 390 svarų (apie 364 tūkst. eurų).