VU TSPMI Studentų mokslinė draugija džiugiai kviečia į vieną iš Politologų dienų renginių - diskusiją „Visuomeninių komitetų fenomenas: merai apie ateitį“.

2015 m. Savivaldybių tarybų rinkimai didžiuosiuose Lietuvos miestuose išryškino itin stiprią tendencija - Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje bei Alytuje politinę kovą prieš anksčiau dominavusias tradicines partijas laimėjo visuomeniniai rinkimų komitetai.

VU TSPMI Studentų mokslinė draugija bei akademinė bendruomenė, regėdama tokį reikšmingą politinį posūkį, pakvietė minėtų miestų merus – visuomeninių komitetų vadovus bei jų atstovus į diskusiją.

Renginyje, kartu su Instituto dėstytojais – Lietuvoje puikiai žinomais savivaldos bei rinkimų sričių ekspertais, bus siekiama išsiaiškinti, kokių tikslų vedami į Lietuvos savivaldą atėjo visuomeniniai komitetai, ar jie Lietuvos savivaldybėms tikrai gali pasiūlyti daugiau nei politinės partijos bei ar šis procesas iš tiesų reiškia aktyvesnį visuomenės įtraukimą į politinę sistemą.

Galų gale, itin svarbus ir tendencijų nustatymas, atsakant į klausimą, ar tokia komitetų sėkmė gali tapti ilgalaikiu fenomenu, apimančiu ne tik savivaldą.

Renginyje dalyvaus:

Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas
Šiaulių miesto vicemeras Stasys Tumėnas
Alytaus miesto vicemeras Tautvydas Tamulevičius

Taip pat – VU TSPMI dėstytojai:

Prof. Ainė Ramonaitė
Dr. Mažvydas Jastramskis
Dokt. Jogilė Ulinskaitė