Šalies biotechnologijų pramonė senstančiai šalies populiacijai paruošė daug ypatingų naujovių.

Kazuo Shimizu demonstravo jo bendrovės sukurtą programėlę išmaniajam telefonui, pavadintą „Mind Monitoring Systems“ (liet. Proto stebėsenos sistemos), kuri, anot kūrėjų, gali padėti gydytojams diagnozę pacientams pateikti nuotoliniu būdu.

Tiems garbaus amžiaus japonams, kuriems jau sunku vaikščioti, į pagalbą siūlosi bendrovė „Cyberbyne Robo Care Center“, kurios inžinieriai sumąstė ir pagamino hibridinę pagalbinę galūnę (HAL).

Tai savotiškas robotizuotas kostiumas, analizuojantis raumenų veiklą, ir atitinkamai padedantis seniems žmonėms vaikščioti ar nešti sunkius daiktus.

Parodos dalyviai turi ką pasiūlyti ir ligoninėms. Bendrovė „Toto“ pristato unikalų tualetą „Flowsky“, kuris atlieka ir šlapimo kiekio matavimo funkciją.

Pacientui tereikia nusišlapinti – visa kitą atlieka moderni technologija: jutikliai fiksuoja šlapimo srovės pokyčius ir jo kiekį. Netrukus „Flowsky“ pateikia detalią surinktų duomenų ataskaitą.

Parodoje naujausius medicinai ir sveikatingumai skirtus technologinius sprendimus pristato net 27 bendrovės. Visos jos tikisi, kad jų siūlymai vieną dieną padės Japonijai įveikti problemas, kurias kelia sparčiai senėjantys šalies gyventojai. Viena iš jų – didelės išlaidos gydymui ir priežiūrai.