Pirma Toma apsilankė „Optikos pasaulyje“ ir išsirinko žinomų prekės ženklų akinių. Tarp jų buvo klasikiniai „Balenciaga“,itin stilingi ir vasariški „Jimmy Choo“ akiniai, daugiau nei pusę veido dengiantys „Chloe“, turbūt dar šimtą metų madingais išliksiantys „RayBan“ aviatoriai ir dar daug kitų stilingų akinių. Antroji eksperimento stotelė – sostinėje esantis Halės turgus, kuriame Tomai taip pat pavyko rasti stilingų akinių.

Puikiai praleidome dieną iškodami stiliaus perlų optikoje ir turguje. Nieko nenustebinsime tuo, kad kainos skiriasi ne vieną dešimtį kartų. Bet kodėl gi nenusipirkus akinių vienam vakarui už 10 eurų? Žinoma, brangūs akiniai jums tarnaus kur kas ilgiau. Kokius akinius įsigyti – spręsti gali kiekvienas, tačiau stiliaus galima rasti visur“, – įsitikinusi T. Kisieliūtė.

Šiuo eksperimentu T. Kisieliūtė lygino tik akinių stilių, o ne akis apsaugančias savybes ar kokybę. Halės turguje akinius pardavinėjusi moteris sakė, kad parduoda akinių su poliarizuotais stiklais, kurie apsaugo akis, tačiau neslėpė, kad yra ir akinių be jokios apsaugos.