Pirmosios žilus plaukus pamėgo tokios garsios moterys kaip Lady Gaga, Nicole Richie ir Kelly Osbourne. Balti, sidabro spalvos ar turintys švelnų levandų atspalvį plaukai padarė įspūdį masėms – Amerika dėl tokių plaukų pradėjo eiti iš proto. Socialiniame tinkle „Twitter“ moterys ir merginos, savanoriškai pasirinkusios žilus plaukus, noriai talpina nuotraukas, kuriose pozuoja pasipuošusios būtent tokiomis šukuosenomis (grotelinė žymė #grannyhair).

27 metų Niujorko gyventoja Jackie buvo pasirengusi kardinaliems šukuosenos pokyčiams, todėl kreipėsi į „Jeff Chastain Parlor“ grožio specialistus. Šis procesas gana ilgas ir sudėtingas. Natūraliai plaukų spalvai išblukinti gali prireikti net kelių valandų. Tuomet laukia dažymo procesas. Jeigu klientės plaukai iš prigimties tamsūs, gali prireikti net kelių spalvos blukinimo procedūrų. Tai reiškia, kad kirpykloje teks praleisti tikrai ne valandą ir net ne dvi.

„Močiutės šukuosena – žili plaukai, sidabro spalvos šukuosena. Klientės gali rinktis iš daug skirtingų žilų plaukų atspalvių. Plaukai gali būti ir visai balti, ir su skirtingais atspalviais, pavyzdžiui, levandų. Tai naujausias mados klyksmas“, - pasakojo plaukų stilistė Jan Marie Arteca.

Jackie atveju prireikė trijų plaukų blukinimo procedūrų ir dviejų dažymų. Naują įvaizdį mergina veidrodyje išvydo po septynių valandų. Tamsiai rudi merginos plaukai tapo sodriai pilki.

Tokia plaukų spalva – brangus malonumas. Kaina prasideda nuo 200 dolerių (183 Eur), kartais gali siekti net 700 dolerių (640 Eur) – viskas priklauso nuo klientės plaukų spalvos ir būklės. Ir tai dar ne viskas. Norint ilgai džiaugtis tokiais plaukais, pas kirpėją teks lankytis bent kas keturias savaites.