Ir kol taurelę kitą išlenkę vairuotojai sėdasi už vairo manydami, kad jų įgūdžiams nedidelis alkoholio kiekis nepakenks, sveikatos specialistai atremia, kad net ir palyginti nedaug išgėręs vairuotojas kelyje gali tapti skaudžios nelaimės priežastimi.

Žmogaus reakcija silpsta su kiekvienu išgertu bokalu ar išlenkta taurele. Nedidelis alkoholio kiekis vairuotoją paskatina pervertinti savo jėgas, stipriau spustelėti greičio pedalą, pavojingiau manevruoti kelyje, mažiau kreipti dėmesio į kelių eismo taisykles, o tai dažnai tampa eismo įvykio priežastimi. Tuo tarpu sunkiau apgirtęs vairuotojas tampa lėtesnis, pablogėja jo reakcija ir koncentracija, apima mieguistumas. Susiaurėjus matymo laukui, apgirtęs vairuotojas visą savo dėmesnį nukreipia į tai, kas yra prieš jį, tačiau visai neįvertina kas dedasi automobilio šonuose ar už jo.

Tokių vairuotojų kelionė ilgai netrunka. Nebesugebėdamas tiksliai suvokti kitų eismo dalyvių padėties, įvertinti atstumo iki kliūties, tinkamai koordinuoti savo veiksmų, jis neišvengiamai susiduria su kelio ženklu, medžiu, kitu automobiliu ar pėsčiuoju.

Prie saugaus eismo kampanijos prisijungę „Lietuvos ryto“ žaidėjai ragina nesėsti už vairo neblaiviems ir dalinasi patarimais, kaip saugiai grįžti namo pavartojus alkoholio.

Martynas Gecevičius: „Apsvaigęs negali įvertini nei savo greičio, nei kitų automobilių. Atsiranda noras palenktyniaut, greičiau pavažiuot, aplenkt. Po to tai gali baigtis tragedija ne tik tam vairuotojui, bet, svarbiausia, kitiems. Dažnai kitus sužaloja tokie vairuotojai, o patys lieka sveiki. Bet aišku po to reikia su tuo gyventi visą gyvenimą, su mintim, kad atėmei gyvybę kitam ar sužalojai. Todėl aš patarčiau išvis nevažiuoti su mašina, jeigu žmogus nori nueiti kažkur išgerti bokalą ar du. Aš palikčiau mašina namie ir važiuočiau taksi, viešuoju transportu ar su draugais.“

Simas Jasaitis: „Kiek visokių nelaimių padaro tokie vairuotojai, pervertina savo jėgas, važiuoja išgėrę. Jei nori išlenkti tą bokalą, tai visada gi galima važiuoti pavyzdžiui su taksi, ar su draugu, kuris negers, ir nesėsti už vairo pačiam.“

Mindaugas Lukauskis: „Kaip išgėręs tai reakcija ne ta. Aišku, kada išgėręs tu galvoji, kad pats parvairuosi ir nieko nenutiks, bet tai kiek iš patirties, iš televizijos, visi gali pamatyt, kad čia taip nėra. Jeigu išgėręs vairuoji, tai vieną kartą vis tiek atsitiks nelaimė, todėl geriau nevairuoti, kada gėrei, o parvažiuot taksi namo.“

Lietuvos automobilių kelių direkcija primena, kad nuo šių metų sausio 1 dienos  įsigaliojo naujos Saugaus eismo automobilių keliais pataisos, kurios numato, kad motociklų, taksi automobilių, keturračių, komercinio transporto ir 2 metų stažo neturintys vairuotojai kelyje turi būti visiškai blaivūs. Alkoholio matuokliui parodžius bent 0,01 promilės, šių kategorijų vairuotojai bus baudžiami.