„Pačioje pradžioje vyko skubėjimas, nervingumas ir pirma rungtynių pusė, nors ir pirmavome, man nepatiko. Viską išsprendė trečiasis kėlinys. Pakalbėjome ir pradėjome žaisti taip, kaip buvome susitarę. Nors pergalė ir džiugina, yra taisytinų dalykų. Leidome per daug įmesti taškų greitame puolime, lengvai leidome žaidėjus į trijų sekundžių zoną. Visi kiti dalykai daugiau mažiau pavyko“, – po pergalės kalbėjo J.Kazlauskas.

Rezultatyviausiai Lietuvos ekipoje rungtyniavo „Houston Rockets“ puolėjas kaunietis Donatas Motiejūnas. Jis pelnė 18 taškų ir surinko 28 naudingumo balus. Jonas Valančiūnas ir Darjušas Lavronovičius pridėjo po 14 taškų.

„Trečio kėlinio pradžia mums buvo tragiška, neapsigynėme nuo greitų atakų, jie pelnė 8 taškus iš eilės. Lietuva yra puiki komanda, jie žaidžia laisviau nei mes. Jiems tai aštuntos rungtynės, mums ketvirtos, todėl dar nesame tokios geros formos. Tikimės, kad rytoj bus geriau. Lietuva nusipelnė pergalės. Po praėjusių metų Valančiūnas ir Motiejūnas yra žymiai labiau subrendę. Jie turėjo talento, o dabar yra ir patyrę. Lietuvos rinktinė labai atletiška ir aš manau, kad lietuviai pasaulio čempionate keliaus labai toli“, – sakė Graikijos rinktinės vyr. treneris Fotis Katsikaris.

Graikijos rinktinėje rezultatyviausias buvo puolėjas Georgios Printezis, kuris pelnė 14 taškų.

Sekmadienį Graikijos rinktinė žais su Slovėnijos ekipa, šeštadienį 80:74 įveikusia Naujosios Zelandijos rinktinę, o Lietuva susitiks su naujazelandiečiais.

Beje, Naujosios Zelandijos krepšininkai prieš rungtynes su Lietuva vienintelį kartą Kaune šoks nacionalinį maorių karo šokį haką.