„Manijos Moksleivių krepšinio lygoje“ finalo ketvertas pirmą sykį vyks ne savaitgalį, o antradienį ir trečiadienį. Taip įvyko dėl Kauno „Žalgirio“ dublerių dalyvavimo Eurolygos jaunimo turnyre. Jaunių vaikinų B (gim. 1998 m.) krepšinio čempionato finalo ketvertas atkeliauja į Šiaulius.

Geriausių septyniolikmečių kovų finalą gegužės 20 dieną tiesiogiai transliuos internetinė sporto televizija „SportoTV.lt“.

Jau pirmame pusfinalyje MKL vadinamų „amžinų priešininkų“ mūšis. Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centro komanda „ViaCon“ kausis su Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos komanda.

Kauniečiai reguliariame sezone iškovojo 15 pergalių ir patyrė 3 nesėkmes bei užėmė 2 vietą. Vilniečiai iškovojo 11 pergalių, suklupo 7 kartus ir liko vienu laipteliu žemiau. Tarpusavio mūšiuose komandos pasidalino po pergalę. „Marčiulioniukai“ išvykoje šventė pergalę 4 taškų skirtumu, tačiau namuose turėjo pripažinti varžovų pranašumą 16 taškų skirtumu.

Sabonio KC komandos gretose pirmuoju smuiku griežia Arnoldas Kulboka, kuris vidutiniškai renka po 21 tašką ir atkovoja po 13 kamuolių. Po 15 taškų renka Eimantas Stankevičius, po 10 Lukas Žukauskas. Š.Marčiulionio KA ekipoje Matas Jogėla renka po 14 taškų, Danielius Kopūstas pelno po 11 taškų, o Karolis Giedraitis ir Gustas Černiauskas po 10.

MKL.lt prognozė: 55%-45% laimės Sabonio KC

Kitame pusfinalyje finalo ketverto šeimininkai Šiaulių krepšinio akademijos „Saulė“ kovos su Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ II komanda.

Šiauliečiai reguliariame sezone iškovojo 11 pergalių, patyrė 7 nesėkmes ir liko 4 vietoje. Kauniečiai per 18 mačų suklupo tik 2 sykius ir tapo reguliaraus sezono nugalėtojais. Kauno ir Šiaulių komandos šį sezoną tarpusavyje kovojo 2 sykius ir abu kart stipresni buvo „Aisčiai“. Namuose jie laimėjo 24 taškų skirtumu, tačiau išvykoje išvargo pergalę 3 taškais.

„Aisčių“ lyderis šį sezoną Gytis Masiulis, kuris pelno po 20 taškų ir atkovoja po 13 kamuolių. Donatas Kupšas renka po 16 taškų, o Arnas Velička ir Justinas Marcinkevičius po 15 taškų. Šiauliečių gretose Mantvydas Žukauskas pelno po 22 taškus, Tadas Pažėra pelno po 21 tašką ir atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus, o Vidmantas Varnelis įmeta po 12 taškų.

MKL.lt prognozė: 65%-35% laimės Kauno KM „Aisčiai“.

Jaunių vaikinų B čempionato finalo ketvertas:
(Šiaulių krepšinio akademija „Saulė“, Pramonės g. 13, Šiauliai)

05-19 16:00 val. Sabonio KC „ViaCon“ – Š.Marčiulionio KA I
05-19 18:15 val. Šiaulių KA „Saulė“ – Kauno KM „Aisčiai“ II

05-20 16:00 val. rungtynės dėl 3 vietos
05-20 18:15 val. rungtynės dėl 1 vietos (TIESIOGINĖ „SportoTV.lt“ transliacija)