„Lietuvai tokios šventės yra būtinos ir reikalingos, todėl kad tai yra fizinio aktyvumo proceso skatinimas. Neabejoju, kad tokiu pavyzdžiu užkrečiame labai daug žmonių, kurie sužino apie šventę masinėse informavimo priemonėse bei pamato sportuojančius šventės dalyvius renginio metu“, - festivalio „Sportas visiems“ atidarymo metu kalbėjo Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Edis Urbanavičius.
Tradiciniu tapusio renginio pradžią paminėjo kiekvienais metais organizuojama didžiulė dalyvių eisena, prasidėjusi nuo Jūratės ir Kastyčio skvero ir pasibaigusi festivalio atidarymo ceremonija Palangos miesto stadione.

Dalyviams bei festivalio žiūrovams susirinkus į stadioną, įvairių sričių sporto kolektyvai iš visos Lietuvos dalyvavo masiniuose renginio programos numeriuose bei stebėjo specialiai šventės atidarymui skirtą programą.

Šeštadienį „Sportas visiems“ festivalis šurmuliuos visame Palangos mieste. Pagrindinė miesto ašis – J.Banasavičiaus gatvė bei kitos kurorto erdvės taps vieta daugiau nei 50 įvairių sporto šakų, kuriomis galės užsiimti kiekvienas norintis. Šių metų renginio kulminacija – vakare organizuojamas solidarumo ir taikos bėgimas.

„Kiekvieni metai yra kažkuo išskirtiniai festivaliui „Sportas visiems“. Šiemet pasirinktas festivalio akcentas – solidarumo ir taikos bėgimas simbolizuoja, jog visi sportininkai kaip ir visas civilizuotas pasaulis nėra abejingi tai, kas vyksta pasaulyje. Nenorime veltis į didžiąją politiką, bet mums svarbu, jog dėl kai kurių karinių konfliktų, revoliucijų ir perversmų ne vienoje šalyje nevyksta sporto renginiai, žalojamas jaunimas, todėl palaikydami tuos žmones, kurie yra solidarūs kovoje už taiką, prisijungsime prie jų bėgdami simbolinę distanciją“, - apie šių metų festivalio skambiausią akordą kalbėjo vienas iš pagrindinių renginio organizatorių, asociacijos „Sportas visiems“ prezidentas Algis Bronislavas Vasiliauskas.

Solidarumo ir taikos bėgimo tiesiogiai nuo 18:20 val. transliuos internetinė DELFI TV televizija.