Brolis rinktinėje pirmą kartą debiutavo 2003-ųjų metų Europos čempionate, kuriame Lietuvos ekipa tapo senojo žemyno čempione. Interviu metu 210 cm ūgio krepšininkas prisipažino, jog išlikti rinktinėje padeda savęs priežiūra, o sprendimą žaisti už mūsų šalį tenka priimti pasitarus su broliu Darjušu.

„Prižiūriu save ir, svarbiausia, turiu noro žaisti už Lietuvos rinktinę. Jeigu leidžia ir sveikata, tu gali pratęsti savo karjerą nacionalinėje komandoje. Tai buvo vaikystės svajonė, kuri liko iki šių dienų, - apie mūsų šalies vyrų krepšinio komandą kalbėjo Kšyštofas.

Pagrindinis asmuo, su kuriuo priimu sprendimą žaisti rinktinėje – brolis Darjušas. Mes sprendžiame šį klausimą pasitarę su šeimomis ir tėvais.“

Praėjęs klubinis sezonas K.Lavrinovičiui susiklostė permainingai. Kauno „Žalgiryje“ iki šių metų vasario mėnesio žaidęs aukštaūgis, persikėlė į Valencijos „Basket“ komandą. Tiesa, Ispanijoje sezono pabaigoje krepšininkas atliko tik epizodinį vaidmenį, todėl, anot paties pašnekovo, tai lėmė išaugusį krepšinio alkį.

„Jaučiau krepšinio alkį ir stengiausi treniruočių metu atiduoti maksimumą. Aišku, rungtynių metu negaudavau daug laiko išsikrauti, tačiau stengiausi, kuo daugiau padėti komandai treniruotėse. Žinojau, kad negausiu žaisti po 30 minučių, todėl kaip kiekvienas krepšininkas stengiausi užsitarnauti vietą“, - apie karjeros stotelę Pirėnų pusiasalio valstybėje pasakojo brolis.

Dar kartą prisijungęs prie rinktinės kandidatų stovyklos Kšyštofas yra tarp keturiolikos krepšininkų, pretenduojančių patekti į galutinį komandos dvyliktuką. Išaugusi konkurencija aukštaūgių grandyje ir kylančios ateities Lietuvos krepšinio žvaigždės rinktinės veterano negąsdina ir konkuravimą su ekipos draugais žaidėjas priima kaip natūralų procesą.

„Rinktinėje nuolat vyksta konkurencija. Ji visada yra tokioje krepšinio šalyje kaip Lietuva, kurioje netrūksta gerų krepšininkų. Kaip ir kiekvienas žaidėjas stengiuosi ir kovoju dėl vietos galutiniame dvyliktuke. Paprasčiau vieniems pasiseks, kitiems ne“, - apie galimybę dar vieną vasarą tarptautinėse varžybose vilkėti Lietuvos rinktinės marškinėlius kalbėjo K.Lavrinovičius.

Pokalbio pabaigoje paklaustas, ką reiškia žaidimas vienoje komandoje su broliu Darjušu, Kšyštofas nevyniodamas žodžių į vatą prisipažino – tai yra išsipildžiusi vaikystės svajonė.

„Visą karjerą ir brolis, ir aš norėjome žaisti kartu. Tokia galimybė žaisti kartu rinktinėje yra kiekvieno brolio svajonė“, - teigė K.Lavrinovičius.