Turnyrą organizuoja VšĮ. S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras kartu su Kauno apskrities futbolo federacija (KAFF), kurie taip pat yra ir turnyro rėmėjai. "Mūsų šaliai atstovauja Kauno, Vilniaus, Kėdainių, Marijampolės, Gargždų, Šiaulių, Plungės, Girionių bei kitų miestų ir rajonų jaunieji futbolininkai, – sakė KAFF jaunių ir masinio komiteto atstovas Saulius Skibiniauskas, - tai šventė vaikams, tikime, kad ji taps tradicine ir kasmet pritrauks vis daugiau Lietuvos ir užsienio futbolo komandų“. KAFF atstovas džiaugiasi, kad pavyko suorganizuoti pirmąjį tokį tarptautinį futbolo turnyrą Kauno mieste, legendiniame ir gražiame S. Dariaus ir S. Girėno stadione, kur jaunuosius futbolininkus džiugina natūrali veja, puikus oras.

Pirmąją turnyro dieną susirungė šešiolika komandų, I-ąją vietą 2007 m. gimimo grupėje iškovojo svečiai iš Rygos „Dinamo“, II-ąją – Suvalkų „Wigry“ ir III-iąja – Kėdainių „Nevėžis“. 2008 m. gimimo grupėje I-oji vieta atiteko Mažeikių FK „Atmosfera“, II-oji vieta Latvijos JFC „Dobele“ ir III-ioji Kauno r. FK „Girionys“. „Esu patenkintas, nes pavyko suorganizuoti puikų turnyrą mūsų stadione. Pritraukti nemažai Lietuvos ir užsienio komandų. Tai buvo ilgai brandinta idėja, kurią mums pasisekė įgyvendinti. Tikiu, kad šis turnyras taps tradiciniu ir džiugins jaunuosius Lietuvos ir užsienio futbolo žaidėjus bei miesto gyventojus“, - sakė Mindaugas Arlauskas, S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro Rinkodaros skyriaus vadovas.

Stadione gausu ryžtingai nusiteikusių jaunųjų futbolo žaidėjų, kurių yra daugiau nei 700, juos palaikančių šeimos narių ir draugų bei susidomėjusių žiūrovų. “Puiku matyti sportuojančius vaikus, stebina 2005 m. gimimo vaikų žaidimas, technika, greitis, susikoncentravimas – malonu stebėti tokias varžybas”, – teigė VšĮ. S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus. Jo teigimu, sporto centras ne tik noriai organizuoja tokius renginius, bet ir skatina vaikus, jaunimą bei kitus miestiečius aktyviai ir sportiškai leisti laisvalaikį. Taip pat kviečia apsilankyti sporto halėje bei stadione vykstančiose įvairiose varžybose, renginiuose palaikyti savo miesto ar šalies sportininkus. Informaciją apie varžybas ir renginius skelbiama www.sportohale.lt puslapyje.