Per šį mačą šiaulietes tenkino ir lygiosios, tačiau komanda net du kartus buvo besivejančios vaidmenyje.

Anglijos čempionės jau 3 min. pelnė įvartį ir šią persvarą išsaugojo iki pat antrojo kėlinio vidurio. Per tą laiką abi komandos turėjo po ne vieną progą pasižymėti, bet kiekvieną kartą žaidėjoms trūko tikslumo arba puikiai rungtyniavo vartininkės. Šiaulių ekipoje bene geriausia galimybe išlyginti rezultatą nepasinaudojo Donata Grigienė, kuriai pirmajame kelinyje po puikaus Jūratės Juodytės reido ir perdavimo nepavyko pataikyti į tuščius vartus.

„Reading“ gynybą čempionato šeimininkėms pavyko pralaužti tik 26 min. Tuomet Ramūnė Petrauskaitė įsiveržė į Anglijos ekipos zoną dešiniuoju kraštu ir metimu iš labai aštraus kampo nuginklavo perdavimo į zonos vidurį besitikėjusią varžovių vartininkę.

Vis dėlto lietuvių džiaugsmas arenoje tęsėsi labai neilgai. Jau 28 min. Susannah Gilbert perėmė kamuoliuką iš puolančių šiauliečių ir pabėgusi viena prieš vartininkę Viktoriją Vileikytę vėl išvedė savo komandą į priekį.

Tokia padėtis ir vėl išsilaikė tik 2 minutes. 30 min. šiaulietės uždirbo mažąjį kampinį, o atliktą metimą į vartus anglės blokavo kūnu. Buvo paskirtas 7 metrų baudinys, kurį tvirtai realizavo D. Grigienė.

Rydingo ekipai susigrąžinti persvaros šį kartą jau nepavyko, todėl į lemiamą šturmą komanda metėsi pakeisdama vartininkę penktąja aikštės žaidėja. „Gintra-Strektė-Universitetas“ šia situacija puikiai pasinaudojo ir 40 min. Samanta Jakovlevaitė pelnė pergalingą įvartį.

Rungtynių statistika

„Reading“ - „Gintra-Strektė-Universitetas“ 2:3 (1:0)
Įvarčiai: 1:0 Susannah Gilbert (3), 1:1 Ramūnė Petrauskaitė (26), 2:1 Susannah Gilbert (28), 2:2 Donata Grigienė (30 iš 7m), 2:3 Samanta Jakovlevaitė (40).
Žalioji kortelė: Jūratė Juodytė (31).
Teisėjos: Karine Pereira (Prancūzija), Celine Martin-Schmets (Belgija).

„Gintra-Strektė-Universitetas“ dėl išlikimo elito divizione kovojusioje turnyro II etapo C grupėje surinko 10 taškų ir galutinėje čempionato įskaitoje užėmė 6-ąją vietą. Penktos liko „s'Hertogenbosch“ (Olandija) merginos (15 taškų), šiandien nušlavusios „Cambrai“ (Prancūzija) net 10:1 (5:0). „Reading“ (6 taškai) liko septintos, „Cambrai“ (0) - aštuntos. Anglijos ir Prancūzijos čempionės atsisveikina su elito grupe ir kitą sezoną rungtyniaus stipriausių Europos klubo čempionato B divizione.

Šiaulių arenoje žolės riedulio gerbėjai šiandien dar išvys kovas dėl prizinių vietų. Čempionato finale susitiks Madrido „Club de Campo“ (Ispanija) ir Hamburgo „Uhlenhorster“ (Vokietija).

Pusfinalyje ispanės bulitų serijoje 3:1 palaužė Sumų „Sumčanką“ (Ukraina). Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 4:4, nors po pirmojo kėlinio ukrainietės pirmavo net 3:0.

Vokietijos čempionės pusfinalyje taip pat turėjo neįtikėtinai daug vargo kovodamos su Prahos „Slavia“ (Čekija). Prahos riedulininkės labai drausmingai gynėsi, sėkmingai naudojosi savo progomis ir nusileido tik 3:4 (2:3), o pergalingą įvartį Hamburgo komanda pelnė iš mažojo kampinio paskutinėmis rungtynių sekundėmis.

Čekijos ir Ukrainos stipriausios komandos susigrums mače dėl trečiosios vietos.